Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно кисело зеле с ориз и червен пипер

Постно кисело зеле с ориз и червен пипер

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Постно кисело зеле с ориз и червен пипер
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Постно кисело зеле с ориз и червен пипер - икономично и семпло ястие, което е много любимо вкъщи."

Необходими Продукти

  • кисела зелка - 1 бр. голяма
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • зелев сок - 2 ч.ч
  • олио - 200 мл
  • черен пипер - млян, на вкус
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1 ч.л. леко лют
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселата зелка измиваме, след което нарязване на средно големи ленти.

В голяма тенджера се сипва нарязаното зеле, залива се със зелевия сок, чаша вода и около 50 мл олио. Оставя се на котлона, да поври около 30 минути.

Добавя се измития ориз, овкусява се с черен пипер, долива се с останалата топла вода и се захлупва да се сготви оризът.

В касерола се загрява останалото количество мазнина, сипва се червения пипер (двата вида), запържва се и се сипва в тенджерата при зелето с ориз.

Разбърква се, докато мазнината се усвои и се изключва котлона.

Постно кисело зеле с ориз и червен пипер е семпла, но много любима гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: