Лесни балатонки

MarianaMariana
Джедай
561
758
2k
27/08/2018
"Какво ще кажете за тези лесни кренвиршки, кото се приготвят само за 25 минути и след като се изпекат са прекрасна закуска за малки и големи"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции21
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо149 079
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата97
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода, добавете захарта и оставете да шупне. Направете кладенче в предварително пресятото брашно, сложете закваската, добавете солта и киселото мляко и замесете меко тесто.

Намажете тестото с олио, покрийте го и го оставете да втаса за 1 часа или докато нарасне двойно на обем. Разточете го на тънка кора и го разделете на 21 тънки лентички.

Кренвиршите се нарязват на три части по дължина. Всяко парче кренвирш се увива в тестената лентичка и се поставя в предварително намазнена тава.

Печете кренвиршките на умерена фурна от 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 8
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Венелина Костова
Наистина станаха много хубави и мекички.
0
0
magdanozka
magdanozka
12.02.2017 22:01
Станаха много хубави и мекички.
5
0
Ива
Ива
09.01.2016 17:07
Много ми харесаха
6
3