Начин на приготвяне
Тази салата пределено може да бъде достоен заместник на руската салата. В рецептата използвах крема сирене, но може би ще е по-добре с домашна майонеза, но нямах време да правя. Може да се сложи цедено кисело мляко или заквасена сметана. Варианти много. Направих малко количество, колкото да пробвам. Достатъчно е за 2-3 човека.
Пробвах за украса да сложа копър, но не ми хареса и го махнах. Чак после като гледах видеото и снимките, видях, че е останало едно, но това са рисковете на живото предаване.? ? ?
Карфиолът се запича без да се овкусява с нищо -нито сол, нито мазнина.
Слагате го на хартия за печене и го печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути.
Моят го пекох в еър фрайъра на програма Grill / 205 градуса / за 8 минути.
Изпеченият карфиол се оставя малко да изстине. След това се нарязва с нож или в чопър за по-лесно. Яйцата и авокадото също се смилат в чопъра. Краставичките и луканката се нарязват. Добавят се останалите съставки и се обърква хубаво всичко.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия