Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пилешко и сос Алфредо

Лазаня с пилешко и сос Алфредо

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Лазаня с пилешко и сос Алфредо
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Ако имате кори за лазаня под ръка, можете да си приготвите изключително вкусна и лесна лазаня, която ще ви стане любима"

Необходими Продукти

  • краве масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • готварска сметана - 350 мл
  • пармезан - 70 г настърган
  • чесън - 2 скилидки
  • индийско орехче на прах - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пилешко филе - 200 г, варено или печено
  • спанак - 50 г
  • кори за лазаня
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера разтопете маслото и прибавете ситно накълцания чесън и брашното. След минута добавете сметаната, солта, черния пипер и индийското орехче.

Поръсете пармезана и бъркайте, докато се разтопи.

Прибавете нарязания на ленти спанак и накъсаното пилешко филе. Разбъркайте и махнете от котлона.

В подходящ съд за печене сложете от соса, който трябва да покрие дъното, върху него подредете кори за лазаня. Редувайте кори и соса. Отгоре завършете лазанята със соса.

Покрийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 190°С фурна около 20 минути, след това махнете фолиото и печете още около 20 минути.

Извадете лазанята от фурната, охладете за 15 минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: