Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с раци и сос Алфредо

Равиоли с раци и сос Алфредо

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738442
Равиоли с раци и сос Алфредо
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
27/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"За вашата специална романтична вечеря - Равиоли с раци и сос Алфредо"

Необходими Продукти

  • рикота - 1 кутия /250 г/
  • рачешко месо - 300 г
  • тесто за равиоли - 12 листа
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за поръсване
  • жълтък - 1 бр.
  • сос афредо - 1 буркан /500 г/
  • лимонова кора
  • сок от лайм
  • куркума - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме рикотата със смляното рачешко месо, сол, пипер.

Поръсваме кухненския плот с брашно и разстиламе корите. Нарязваме на малки квадратчета всеки лист на 12.

На половината слагаме по една лъжичка от сместа и намазваме крайчетата със жълтък. Затваряме с останалите 6 парченца. Притискаме краищата първо с пръсти, а после с вилица, за да се затворят хубаво.

В тенджера кипваме подсолена вода и добавяме равиолите. Варим 2-3 минути, докато изплуват на повърхността.

През това време приготвяме соса. Загряваме на котлона соса, куркума, настъргана кора от половин лимон и сок от един лайм. Разбъркваме добре, изчакваме да закъкри и снемаме от котлона.

Сервираме равиолите в чиния. Заливаме със сос, поръсваме със сушени домати и риган и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: