Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско варено»Свинско варено с маслени трохи

Свинско варено с маслени трохи

Свинско варено с маслени трохи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Насладете се на порция свинско варено с маслени трохи и картофена салата."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • олио
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица
  • сол
  • масло - 60 г, меко
  • стар хляб - 3 филии
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 2 кг
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага олио да загрее. Месото се запечатва добре от всички страни. Отстранява се.

Едната глава лук се почиства и нарязва на едро. Добавя се в тенджерата с олио от месото, за да се запържи. Добавят се черният пипер, дафиновият лист и чубрицата. Овкусява се със сол. Сипва се вода да покрие месото. Вари се около 2 часа и половина.

Месото се изкарва и оставя да изстине. Бульонът се сипва в шише и се оставя в хладилника за следващо готвене. Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се заливат с вода. Варят се с капак. Отцеждат се.

Подготвят се маслените трохи. В блендер се начупва старият хляб и се блендира. Изсипва се в голяма купа. Добавя се мекото масло. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Добавят се в купата.

Според осоляването на месото се добавя и сол. Разбърква се добре. Изстиналото месо се нарязва на филии.

Подготвя се тава с хартия за печене. Вареното свинско се нарежда в тавата. Всяко парче се намазва с маслените трохи и се слага във фурната до запичане.

Вече изстиналите картофи се нарязват на кубчета. Останалите 2 глави лук се почистват и нарязват на средно големи парчета. Добавят се. Картофената салата се овкусява със сол, олио и оцет. Разбърква се. Насладете се на порция свинско варено с маслени трохи и картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: