Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Содени хлебчета с ръжено брашно

Содени хлебчета с ръжено брашно

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Содени хлебчета с ръжено брашно
Снимка: Juliya
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ароматни содени хлебчета, които само с гледане ни наяждат"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 100 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л. течен
  • бяло брашно - 4 - 5 с.л.
  • ръжено брашно - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • кориандър - 1/2 ч.л. млян
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • пълнозърнесто брашно - 1 - 2 с.л. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко и содата и разбъркайте.

Прибавете меда, олиото и щипка сол.

Добавете брашната, кориандъра и кимиона и разбърквайте до получаването на гъсто лепкаво тесто.

С помоща на голяма лъжица и пълнозърнестото брашно оформете хлебчетата и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете хлебчетата в предварително загрята на 190°С фурна за около 10-15 минути.

Содените хлебчета с ръжено брашно са готови за нула време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: