Начин на приготвяне
Пресейте всички видове брашно в купа. Прибавете олиото, солта, захарта, слънчогледовите семки, картофеното нишесте и содата, предварително угасена с оцета.
Разбъркайте и добавете хладка вода /около 1 ч.ч./.
Замесете тесто. Тестото е готово, когато спре да ви лепне по ръцете и се събере на топка.
Покрийте тестото с найлоново фолио и го оставете за около 20 минути на топло.
Разделете тестото на 12 топки.
Притеснете всяка топка с длани и оформете питките. Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия, която сте напръскали с малко олио.
Притиснете всяка питка с вилица. Оставете питките отново за около 20 минути на топло.
Изпечете малките питки в загрята фурна на 180 градуса до кафеникав загар.
Малките постни питки с ръжено брашно и семки са готови.