Начин на приготвяне
В купа смесете омекналото масло, пудрата захар, жълтъците, ванилията и брашното. Замесете меко тесто. Отделете от него една четвърт, към която трябва да прибавите какаото. Месете докато се усвои всичкото какао и се получи наситено кафяво тесто. Сложете двете топки да се охладят в хладилника и да се стегнат.
Върху набрашнен плот разточете по- голямата от бялото тесто. От кафявото тесто откъснете две малки топчета, сложете ги върху разточената кора и разточете отново, откъснете бели топчета и сложете в центъра на кафявата част. Разточете отново. С помощта на чаша или кръгъл резец изрежете сладките.
Подредете маслените сладки в тава покрита с хартия за печене и сложете в загрята на 180 градуса фурна.
Печете сладките около 12 минути или до приятен лек загар.
Прекрасни празнични сладки за повече настроение и споделяне на празничната трапеза!
Коментари