Начин на приготвяне
Блатът се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта на пухкава пяна. Добавя се олиото, прясното мляко, брашното с бакпулвера, какаото и ванилията.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 мин.
Аз използвам тавата на фурната.
След като блата е опечен и охладен го разрязвам веднъж хоризонтално и веднъж вертикално.
Така получавам 4 тънки блата за правоъгълна торта.
Кремът се приготвя, като сладкарската сметана (ползвам неподсладена) се разбива хубаво с миксер, добавя се пудра захар, разтопения на водна баня бял шоколад.
Разтопявам шоколада с малко сметана.
Важно е първо внимателно да се темперира, като към вече разтопения шоколад се добавя на малки порции заквасената сметана при непрекъсната бъркане.
Към разбитата сладкарска сметана се добавя кондензирано мляко, заквасена сметана и внимателно се разбърква.
Сглобява се тортата, като се редуват блат и крем.
Украсете празничната торта по желание.