Начин на приготвяне
Използвам готово бутер тесто (малък пакет).
Оставяте да се размрази бутер тестото, развивате и съвсем леко разточвате. Смесвате топеното сирене и кетчупа, след което намазвате хубаво целия бутер лист с тях.
Прошутото и маслините се нарязват на ситно, сиренето и кашкавала се рендосват и всичко се разбърква хубаво в отделна купичка заедно с подправки по избор- ние използваме риган или босилек. Разпределя се плънката равномерно и навсякъде по листа, след което внимателно се преплаща на две по дължина. След като плънката е останала вътре, се притиска хубаво с точилка и се реже на ленти. В тава се слага хартия за печене, след което върху нея се редят солетите като при поставянето им се усукват.
Пекат се на 190 градуса за няколко минути, докато придобият приятен загар. Внимавайте, защото бързо загарят.
Оставят се да изстинат и се хрупкат като идеално допълнение към чаша бира или вино.