Начин на приготвяне
Започваме с подготовката на маслото. Разтопяваме го и го оставяме настрани.
Разбъркваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко, като все още не го разбъркваме. Върху него добавяме содата и оставяме, докато шупне.
След като шупне, добавяме натрошеното сирене и разбъркваме хубаво.
За една баничка е нужна една кора. Намазваме я с масло и ръсим по 3-4 с.л. от сместа равномерно.
След това завиваме на руло и правим на кравайче. Повтаряме, докато корите свършат.
Слагаме баничките в тава върху хартия за печене и ги намазваме с останалото масло.
Печем малките вити банички в предварително загрята на 180 °C фурна, докато не придобият приятен загар.
Като са готови банички с одрински кори, ги покриваме за 5 минути с кърпа, след което са готови за сервиране.