Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Салата Цезар с омар

Салата Цезар с омар

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Салата Цезар с омар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Истинско произведение на кулинарното изкуство, което е предназначено само за ценители"

Необходими Продукти

  • омар - 200 г (сварено месо)
  • салата айсберг - 1 бр.
  • крутони - 80 г
  • чери домати - 16 бр.
  • пармезан - 100 г
  • сол - 2 щипки
  • грах - 100 г по желание
  • зехтин - 2 с.л.
  • за соса
  • зехтин - 150 мл
  • аншоа - 8 рибки (от консерва)
  • каперси - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 2 ч.л.
  • яйца - 3 бр. (твърдо сварени)
  • оцет - 2 ч.л.
  • пармезан - 50 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от омара се запържва леко. Грахът се сварява. Салатата се накъсва с ръце.

Смесват се месото от омара, грахът, салатата, доматчетата, поръсват се с настърган пармезан и с крутони.

Приготвя се сос Цезар, като каперсите се нарязват на ситно. Чесънът и рибките също се нарязват на ситно. Оцетът и горчицата се смесват и се разбиват с телче.

Добавя се зехтинът. Яйцата се разрязват, изваждат се жълтъците и се намачкват. Добавят се към соса.

Добавя се настърганият пармезан и всичко се разбърква внимателно. Сосът се излива върху салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: