Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Задушени картофи»Картофи с риба и яйца на тиган

Картофи с риба и яйца на тиган

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Картофи с риба и яйца на тиган
Снимка: Nikolina Georgieva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Картофи с риба и яйца на тиган - вкусен, дори много вкусен аламинут за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 средно големи
  • риба - 1 бр. скумрия / може и пушена/
  • яйца - 2
  • копър
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сваряваме картофите. Ако сме взели сурова риба, сваряваме и нея и след това я почистваме от костите и накъсваме месото.

Може да го овкусим с лимон, сол и черен пипер. Ако ползвате пушена такава, внимавайте със солта, само лимон е достатъчно.

Сварените картофи режем на кубчета и слагаме в предварително загрят тиган с масло и малко олио. Запържваме ги и добавяме накъсаната риба към задушените картофи.

Овкусяваме картофи с риба и яйца на тиган със сол, черен пипер и сока от лимона.

В купа разбиваме двете яйца и заливаме ястието. Държим го още малко на котлона, за да се сготвят яйцата.

На финала добавяме нарязан копър към картофи с риба и яйца на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: