Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Бекон с картофи и яйца на тиган

Бекон с картофи и яйца на тиган

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бекон с картофи и яйца на тиган
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Аламинут за изгладнели душици - бекон с картофи и яйца на тиган"

Необходими Продукти

  • бекон - 250 г свински, суров за готвене
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени
  • лук - 1 глава
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на малки парчета, а лука наситно. Почистете и нарежете картофите на малки кубчета, а чушките на ситни парченца. Сварете картофените кубчета за около 30 мин. в подсолена вода до полуготовност.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете бекона за около 10 мин. Извадете и оставете да се отцеди.

Добавете в мазнината лука и чушките и пържете за около 10 мин. Прибавете картофите, овкусете със сол и черен пипер. Покрийте с капак и гответе около 15 мин., като разбърквате периодично.

Върнете бекона в тигана, разбъркайте хубаво и направете 5 отвора в ястието. Счупете яйцата в приготвените отвори.

Намалете силата на котлона, покрийте с капак и гответе още 8-10 мин.

Сервирайте приготвените яйца на очи с останалата част от ястието.

Беконът с картофи и яйца на тиган е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: