Начин на приготвяне
Нарежете бекона на малки парчета, а лука наситно. Почистете и нарежете картофите на малки кубчета, а чушките на ситни парченца. Сварете картофените кубчета за около 30 мин. в подсолена вода до полуготовност.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете бекона за около 10 мин. Извадете и оставете да се отцеди.
Добавете в мазнината лука и чушките и пържете за около 10 мин. Прибавете картофите, овкусете със сол и черен пипер. Покрийте с капак и гответе около 15 мин., като разбърквате периодично.
Върнете бекона в тигана, разбъркайте хубаво и направете 5 отвора в ястието. Счупете яйцата в приготвените отвори.
Намалете силата на котлона, покрийте с капак и гответе още 8-10 мин.
Сервирайте приготвените яйца на очи с останалата част от ястието.
Беконът с картофи и яйца на тиган е много вкусен.