Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско варено»Бейби спанак със свинско месо

Бейби спанак със свинско месо

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Бейби спанак със свинско месо
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бейби спанак със свинско месо е разкошен обяд или вечеря, който може да приготви мъжът ви."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • спанак - 500 г
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр. малък
  • зехтин - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • копър - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре спанака и го нарежете. Аз използвах бейби спанак, който няма нужда да се нарязва. Също можете да използвате замразен спанак.

Месото нарежете на порции или на по-малки парчета.

Лука и чесъна нарежете на ситно.

Моркова нарежете първо на слайдове и след това на малки кубчета.

Сгорещете зехтина в тенджерата и пуснете месото да се запържи и от двете страни. Когато месото е полуготово добавете лука и морковите. Гответе на среден огън. След няколко минути добавете чесъна, разбъркайте и прибавете спанака.

Сложете капака на тенджерата и оставете 5 минути, докато спанакът се задуши и спадне.

Разбърквайте внимателно, докато спанакът напълно омекне.

След около 15 минути добавете червения пипер, солта и черния пипер на вкус.

Налейте бульона или вода и гответе до напълно омекване на свинското варено.

Свалете от котлона и поръсете месото със спанак с магданоз и копър.

Сервирайте бейби спанак със свинско месо топло с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: