Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Солени елхички с песто и пармезан

Солени елхички с песто и пармезан

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5626k2k6
Солени елхички с песто и пармезан
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Солени елхички с песто и пармезан - толкова вкусни, че няма как да ги подминете"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • песто - 100 г
  • пармезан - 150 г
  • бяло сирене - 80 г
  • печен пипер - 2 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 100 г за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се намазва с пестото тънко и равномерно. Поръсва се с ригана, чесъна на прах зехтина, сол и черен пиперт. Поръсва се с ригана, сухия чесън, зехтина, сол и черен пипер.

Бялото сирене и печените пиперки се нарязват на дребни парченца и се разпределят равномерно върху тестото.

Част от сиренето и червената пиперка може да заделите за украса при сервиране. Нарязва се на ленти с дебелина 2 см.

Лентите се нанизват на бамбукови шишчета стъпаловидно, така че да заприличат на елхички.

Подреждат се в тава върху тавичка покрита с хартия за печене. Пекат се апетитните бутерки в предварително загрята на 200 °C фурна за около 10-15 минути.

След като са вече охладени може допълнително да ги доукрасите със заделените бяло сирене и червена пиперка.

Кашкавала нарязвате на парчета с дебелина половин сантиметър.

С помощта на метална формичка „звезда“ се изрязват фигурките от кашкавала и след това се набучват на върха на бутер елхичките.

Може да ползвате и чери домати за украса на солените елхички с песто и пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: