Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Солени еклерчета Гужер с пармезан

Солени еклерчета Гужер с пармезан

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Солени еклерчета Гужер с пармезан
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Истинските лакомници знаят, че най-вкусните еклерчета всъщност са солените"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • пармезан - 120 г
  • масло - 80 г
  • брашно - 125 г бяло
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете водата, маслото и солта в дълбок съд на котлона. Загрейте до кипване и изсипете брашното.

Бъркайте върху котлона до образуването на парено тесто. Отстранете от огъня и оставете тестото да се охлади.

При готовност добавете едно от яйцата и бъркайте до усвояването му от сместа. Добавете следващото яйце и така процедирайте с всички яйца.

Добавете и пармезана и разбъркайте отново хубаво. Направете малки топчета с размер на орех и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Изпечете солените еклери в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин.

Солените еклерчета Гужер с пармезан са готови.

Адаптирано от Ева Тонева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: