Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Хлебчета с песто и пармезан

Хлебчета с песто и пармезан

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Хлебчета с песто и пармезан
Снимка: Росица Петрова
1 / 10
22/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ето ви и италианския вариант на питка с шарена сол - ароматни хлебчета с песто и пармезан"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • газирана вода - 230 мл
  • цедено кисело мляко - 150 г
  • мая - 1 ч.л. (суха)
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • пармезан - 40 г (настърган)
  • песто - 10 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете сухите съставки (сол, мая) и разбъркайте. Оформете кладенче и прибавете киселото мляко, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л.мед и газираната вода. Замесете меко тесто.

Намажете го със зехтин и го оставете на топло да втаса, до удвояване на обема за около 1 час.

След като тестото втаса го премесете за кратко. Разделете го на 10 равни части.

Върху набрашнен плот разточете всяка на тънка кора. Намажете с 1 к.л. босилеково песто и поръсете с пармезан. Навийте на руло.

Подредете хлебчетата в тава, застлана с хартия за печене. Оставете ги отново да втасат за 20 минути. След това ги намажете със зехтин и поръсете с малко пармезан.

Печете хлебчетата с песто и пармезан в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Охладете върху решетка и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: