Начин на приготвяне
Патешкото месо се нарязва с коста на около 4 см парчета. Слага се месото с 1 глава лук, бяло вино и няколко резена джинджифил да заври и се вари 2 минути, отпенва се.
Месото се слага в купа със студена вода и се измива добре, после се отцежда.
В нагорещена мазнина слагаме месото да се запържи за 2-3 минути, отцежда се, мазнината се изхвърля, слага се нова мазнина, 1 лъжица захар се карамелизира в мазнината.
Връщаме месото и го разбъркваме с карамела, добавяме лука, нарязан на ситно джинджифил, 5-6 скилидки чесън, 1 нарязана люта чушка, дафинов лист, пръчка канела, зърна черен пипер, изсипваме 1 бира 0.5 л, 2 лъжици сос стриди, 2 лъжици светъл соев сос.
Задушава се под капак 30 мин на умерено силен огън, докато течността почти се изпари.
Оризът се измива добре и се накисва за 30 мин. Слагаме вода със сол да заври и добавяме ориза Басмати.
На много слаб огън се вари до готовност - около 15 мин.
Хапнете с удоволствие патешко с джинджифил и бира с ориз басмати.