Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко с джинджифил и бира с ориз басмати

Патешко с джинджифил и бира с ориз басмати

MilenMilen
Новак
1214330
Патешко с джинджифил и бира с ориз басмати
Снимка: Milen
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Патешко с джинджифил и бира с ориз басмати е страшно вкусно и най-хубавото е, че се готви само от мъже"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • джинджифил - 50 г пресен
  • патешка мас - 3 с.л. или 50 мл олио
  • захар - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • дафинов лист - 1
  • канела - 1 пръчка
  • бира - 1 бутилка 500 мл
  • сос стриди - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л. светъл
  • черен пипер - 10 зърна
  • ориз басмати - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо се нарязва с коста на около 4 см парчета. Слага се месото с 1 глава лук, бяло вино и няколко резена джинджифил да заври и се вари 2 минути, отпенва се.

Месото се слага в купа със студена вода и се измива добре, после се отцежда.

В нагорещена мазнина слагаме месото да се запържи за 2-3 минути, отцежда се, мазнината се изхвърля, слага се нова мазнина, 1 лъжица захар се карамелизира в мазнината.

Връщаме месото и го разбъркваме с карамела, добавяме лука, нарязан на ситно джинджифил, 5-6 скилидки чесън, 1 нарязана люта чушка, дафинов лист, пръчка канела, зърна черен пипер, изсипваме 1 бира 0.5 л, 2 лъжици сос стриди, 2 лъжици светъл соев сос.

Задушава се под капак 30 мин на умерено силен огън, докато течността почти се изпари.

Оризът се измива добре и се накисва за 30 мин. Слагаме вода със сол да заври и добавяме ориза Басмати.

На много слаб огън се вари до готовност - около 15 мин.

Хапнете с удоволствие патешко с джинджифил и бира с ориз басмати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: