Начин на приготвяне
Първо пригответе ориза. В подходящ съд запържете ориза в малко зехтин с кравето масло за няколко минути, долейте врялата вода или бульон, посолете, прибавете индийското орехче и похлупете.
Варете на слаб огън около 15 минути и оставете на изключен котлон още 5 минути, без да махате капака.
Месото нарежете на кубчета и запържете до готовност в друг съд. Приберете месото на топло до приготвяне на зеленчуците.
Моркова и тиквичката обелете с белачка и нарежете на жулиени, лука на кубчета, чушките също на жулиени, гъбите на тънки резени, зелето настъжете с рендето за зеле, царевицата отцедете, чесъна наситнете, джинжифила обелете и настържете на ситно ренде.
В дълбок или уок тиган запържете гъбите, морковите с чесъна, добавете тиквичката, джинджифила, чушките, зелето, лука, прибавете царевицата в края. Не препържвайте зеленчуците, нека са хрупкави.
Добавете виното, разбъркайте и добавете към тях сварения ориз и месото. Отново разбъркайте до смесване на всички аромати и продукти. Леко охладете и овкусете с черен пипер.
Приготвяне на соса: Смесете меласата, чилито, горчицата, бирата, соевия сос, лимоновия сок, кетчупа и варете на слаб огън около 15 мин.
Поднесете готовото ястие със соса в отделна сосиера, украсете с пресен копър, магданоз и див лук. Приятен апетит!