Начин на приготвяне
Много лесна и вкусна супа, която е традиционна за източен Китай. Казва се Lion’s Head Meatballs или Кюфтета лъвска глава.
Свинска кайма се смесва с 1 яйце, зелен лук (или праз), 2 с.л. соев сос, джинджифил, 1 с.л. царевично нишесте, 2 с.л. мирин, бял пипер, 1 с.л. сусамово олио, сместа се бърка в една посока, докато се сгъсти и почне да лепне.
Оформят се топки големи кюфтета по 100 г, запържват се до оранжев цвят.
В тенджера на дъното се слагат зелеви листа, върху тях кюфтета и отгоре още зелеви листа, залива се с 1 л пилешки бульон и се вари на най-слабия огън за около 1час и 20 мин.