Супа от телешка глава

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Супа от телешка глава1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Такава чорба трябва да се опита на всяка цена - уникално вкусна е"

Необходими Продукти

  • телешка глава - 1 бр (около 1 кг)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр
  • целина - 1 парче
  • домати - 6 бр
  • дафинов лист - 1 бр
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разсичате телешката глава на 3-4 парчета, заливате ги със студена вода и слагате да се варят. Щом водата заври, посолявате. След 1 час прибавяте лука, морковите, целината и дафиновия лист.

Когато месото започне да се отделя от костите, обирате го и го нарязвате, а бульона прецеждате и отново слагате на огъня. Щом бульонът заври, прибавяте обелените, изчистени от семето и настъргани домати.

След 10-15 минути прибавяте нарязаното месо и оставяте да заври, Застройвате супата с яйце и кисело мляко и поръсвате с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: