Супа от свинска глава

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Понякога ни се хапва точно такава свинска супа - и тогава отваряме тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 6 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се измива добре и се насича на парчета. Слага се в голяма тенджера, залива се със студена вода и се вари на бавен огън, докато месото омекне напълно.

След това се вади от тенджерата, месото се отделя от костите, бульонът се прецежда и в него се добавят дафиновият лист, солта, черният пипер и нарязаният на едро лук. Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на ситно.

Месото се нарязва и се пуска в бульона, добавят се картофите и сместа се кипва веднъж, сваля се от котлона и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Вкусна супа, аз й правя и застройка с яйце и кисело мляко. Прекрасна в студените дни.
14.11.2020 15:22