Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с гъби в гювечета по руски

Пиле с гъби в гювечета по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле с гъби в гювечета по руски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • печурки - 400 г
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 8 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва на шест парчета. Разпределят се в гювечета, на дъното на които се слага по парченце масло. Върху месото се слага по малко от ситно нарязания морков.

Гъбите се нарязват на тънки резени и се попарват с вряла вода. Разпределят се върху месото с мокровите.

Поръсват се със сол и нарязан на ситно магданоз и се похлупват с капачета. Пекат се половин час на 200 градуса, без предварително да се загрява фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: