Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с гъби по руски

Ориз с гъби по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ориз с гъби по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 60 мл
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и лукът се нарязват на ситно. В тавичка се излива олиото и се слага на котлона. В загрятата мазнина се запържват гъбите и лукът и накрая си добавя оризът.

Залива се с една чаша вряла вода, поръсва се със сол и тавата се премества в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Доливат се още две чаши вода и се пече до готовност на ориза. Вади се, залива се със сметана, разбърква се и се запича още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: