Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле с крутони по руски

Пълнено пиле с крутони по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пълнено пиле с крутони по руски1 / 2
22/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 3 филии бял
  • пилешки дробчета - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • майонеза - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се посолява и се оставя за 1 час на стайна температура. Хлябът се нарязва на кубчета и се запича на 140 градуса до златисто във фурна.

Дробчетата се сваряват в солена вода и се нарязват на ситно. Едното яйце се сварява, нарязва се на ситно и се смесва с крутоните и дробчетата, добавя се суровото яйце и всичко се смесва.

Пилето се пълни с тази смес, намазва се отгоре с майонеза и се слага в намазана с мазнина тава. Пече се 1 час на 220 градуса, като периодично се напръсква с вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: