Начин на приготвяне
В купа слагам пресятото брашно, правя кладенче и слагам сол. Наливам постепенно водата като замесвам меко тесто.
Разделям тестото на 4-5 части и го оформям на малки питки, които оставям да втасат за около час.
В касерола слагам маста да се разтопи и загрее. В друг съд си натрошвам сиренето.
След като е втасало тестото, вземам една от питките, леко я разточвам и намазвам с мазнината. Оставям я на страна и вземам друга питка, разточвам и нея, и намазвам с мазнината.
Взимам първата питка, доразточвам я и започвам да я тегля с ръце, след което поръсвам от сиренето и тук там ръся с мазнината. С помощта на кърпа я навивам на руло и после на охлюв. Редя рулата в добре намаслена тава.
Взимам друга питка, леко я разточвам, намазвам с маста и я оставям настрана, взимам разтопената питка и я тегля докато се разпъне цялата, слагам сиренето и маста, навивам на руло, след това вземам тавата с навитата на охлюв баничка и навивам другото руло около първото. Така процедирам с всички питки.
След като наредя така баницата загрявам маста и с помощта на лъжица поливам баницата, като почти я заливам с мазнината.
Слагам баницата да се пече в предварително загрята фурна на 160°C до златисто. След като се опече, вадя тавата и изсипвам излишната мазнина, връщам във фурната и я изключвам. Оставям за 7-8 минути да почине. Вадя баницата със сирене от фурната и я завивам с кърпа.
Да ви е вкусно!
Коментари
Е, няма да си запиша рецептата!