Начин на приготвяне
Замесете тесто от водата, солта, оцета, брашното и олиото. Разделете на 4-5 питки.
Поставете ги в намазнена тавичка и завийте с памучна кърпа.
Загрейте тиган с 2 с.л олио и запържете праза, нарязан на колелца или полумесеци.
Добавете спанака, предварително измит и наряза.
Изчакайте да омекне и сложете солта и черния пипер.
Махнете от котлона и счупете яйцата. Разбъркайте и заделете.
Вземете една топка от готовото тесто и раздърпайте като мекица, като се стараете да изтънявате средата. Поставете на масата, предварително застлана с памучно платно. Дърпайте краищата до прозрачен, голям лист.
Поръсете със сместа от мас и олио, а след това и спанака.
Натрошете сиренето и завийте на руло.
Подредете в намазнена тавичка на охлюв.
Постъпете по същия начин и с останалите топки.
Готовата дърпана баница полейте с останалата мазнина и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Да ви е вкусно с тази дърпана баница със спанак и сирене.