Начин на приготвяне
Замесете меко и еластично тесто /аз пуснах машината/.
Оставете час да почине.
Разделете на 6-7 топки и започвате да дърпате.
Първо раздърпайте с ръка всяка топка. Поставете на намаслена повърхност и продължавайте да раздърпвате /за начало може леко да разточите с точилка/.
Раздърпват се крайчетата с пръсти.
Трябва да стане много тънка кора, да прозира през нея. Не се притеснявайте, ако някъде се скъса.
С нож изрежете по-дебелите краища.
Намазнете и посипете с натрошено сирене. Навийте на руло.
Навийте като охлюв всички кори за баницата в намазнена тава. Отгоре разпределете парченца масло.
Печете витата баница в предварително загрята фурна до зачервяване.
Напръскайте обилно готовата домашна дърпана баница с вода /около 3/4 ч.ч./, завийте с кърпа и оставете да омекне.
Коментари