Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Домашна дърпана баница

Домашна дърпана баница

Домашна дърпана баница
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Задължително опитайте тази рецепта за дърпана баница, ще останете очаровани"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 600 г/ако е нужно, добавете още/
  • вода - 300 мл хладка
  • олио - 7 с.л.
  • сол - 1 ч.л
  • оцет - 1 с.л.
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • мазнина - олио, масло, маргарин за ръсене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко и еластично тесто /аз пуснах машината/.

Оставете час да почине.

Разделете на 6-7 топки и започвате да дърпате.

Първо раздърпайте с ръка всяка топка. Поставете на намаслена повърхност и продължавайте да раздърпвате /за начало може леко да разточите с точилка/.

Раздърпват се крайчетата с пръсти.

Трябва да стане много тънка кора, да прозира през нея. Не се притеснявайте, ако някъде се скъса.

С нож изрежете по-дебелите краища.

Намазнете и посипете с натрошено сирене. Навийте на руло.

Навийте като охлюв всички кори за баницата в намазнена тава. Отгоре разпределете парченца масло.

Печете витата баница в предварително загрята фурна до зачервяване.

Напръскайте обилно готовата домашна дърпана баница с вода /около 3/4 ч.ч./, завийте с кърпа и оставете да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Красимира Андреева
Красимира Андреева
Получи се страхотна баничка. Децата и всички у дома много я харесаха.
22.02.2020 22:41