Начин на приготвяне
Първо си попарваме спанака, като в тенджерка слагаме вода и включваме котлона.
Добавяме спанака и варим до омекването му. Отцеждаме го и го оставяме на страни.
Нарязваме филето на кубчета. Загряваме тигана с малко олио и запържваме пилешкото, като го овкусяваме със сол, соев сос, червен и черен пипер.
Когато е почти готово, добавяме виното, спанака, кетчупа и малко лимонов сок. Оставяме го още малко, да се досготви, и после го изсипваме в купа и го оставяме настрани.
Отново на тигана слагаме нарязаните зеленчуци - лук, пипер, морков. Захлупваме пилето със спанак с похлупак, за да може да омекнат. От време на време отваряме и разбъркваме.
Добавяме сол, соев сос и лъжица мед. Когато са сготвени изсипваме и месото при тях. Оставяме още малко на котлона, за да се смесят ароматите.
Може да поднесете пиле със спанак и зеленчуци така или с гарнитура. Аз добавих гарнитура от картоф и сладък картоф.