Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Патладжанени рулца с орехи и чесън

Патладжанени рулца с орехи и чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Патладжанени рулца с орехи и чесън1 / 2
03/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8
"Рулца всякакви, плънката е важна - а тази е невероятно вкусна и ароматна"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 средни
  • мазнина - растително масло (от рапица, слънчоглед или от гроздови семки) за пържене
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
  • чесън - 2 скилидки, обелени
  • вода - 6 с.л.
  • оцет - ½ ч.л. червен винен
  • кориандър - 1 ч.л.
  • морска сол - ¼ ч.л.
  • сминдух - ½ ч.л. смелен (по избор)
  • червен пипер - 1 щипка лют (по желание)
  • магданоз - или кориандър за поръсване или семена от нар за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете не много дебели патладжани. Имийте ги, подсушете ги и без да ги белите ги нарежете на тънки филии по дължина. Поръсете парчетата със сол и след 30 минути ги изплакнете под течаща вода и подсушете.

Загрявайте по малко растително олио и изпържете патладжаните от двете страни. Отцеждайте ги върху кухненска хартия.

За плънката смелете орехите в кухненски робот, така че да заприличат на едър пясък. Изсипете ги в купа. В процесора добавете чесъна с 6 с.л. вода и пасирайте, докато се получи гладка чеснова смес. Плънката се овкусява с подправките на вкус и може да я запазите в бурканче в хладилника за 3-4 дни.

Върху всеки патладжан разпределяйте от пълнежа и завивайте на стегнати рулца. Подредете ги едно върху друго в плато или голяма чиния. Поръсете с пресен кориандър/магданоз или със зърна от нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: