Начин на приготвяне
Маслото трябва да е меко, орехите смлени на фино, а брашното пресято.
В купа се разбива краве маслото със захарта. Добавят се яйцата. Разбива се до гладък крем и постепенно се добавят 50 г смлени орехи, прясното мляко и ванилията.
Накрая се добавят и сухите съставки, предварително пресятото брашно, какао, бакпулвер и сода. Всичко се разбърква до хомогенна смес.
Във форма за торта, предварително намазнена и набрашнена, се изсипва тестото.
Пече се на 175-180 °C до готовност. Проверява се с дървена клечка дали блатовете са готови.
След изваждане оставете блата да изстине напълно. Разрежете на две. В тортена чиния или поднос поставете едната платка. Сиропирайте я със студено мляко.
В купичка на водна баня поставете начупените парчета шоколад и течната сметана. Периодично разбърквайте до напълно разтапяне на шоколада.
Изчаквате да изстине и се сгъсти малко и половината от получения крем намазваме върху първия шоколадов блат, след това поръсваме с 75 г смлени орехи, поставяме втория блат, сиропираме с останалото прясно мляко и намазваме с останалия крем разкошната шоколадова торта.
Поръсваме с орехите и подреждаме шоко бонбоните - да има за всяко парче от моята торта бонбон.