Моята торта бонбон

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Моята торта бонбон
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"За всяко парче от торта бонбон трябва да има шоко бонбонл защо не и два"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и ½ ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • орехи - 50 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч
  • какао - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • прясно мляко - ½ ч.ч. за сиропиране
  • За крема
  • шоколад - 300 г
  • течна сметана - 400 г
  • орехи - 150 г
  • бонбони - 9 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е меко, орехите смлени на фино, а брашното пресято.

В купа се разбива краве маслото със захарта. Добавят се яйцата. Разбива се до гладък крем и постепенно се добавят 50 г смлени орехи, прясното мляко и ванилията.

Накрая се добавят и сухите съставки, предварително пресятото брашно, какао, бакпулвер и сода. Всичко се разбърква до хомогенна смес.

Във форма за торта, предварително намазнена и набрашнена, се изсипва тестото.

Пече се на 175-180 °C до готовност. Проверява се с дървена клечка дали блатовете са готови.

След изваждане оставете блата да изстине напълно. Разрежете на две. В тортена чиния или поднос поставете едната платка. Сиропирайте я със студено мляко.

В купичка на водна баня поставете начупените парчета шоколад и течната сметана. Периодично разбърквайте до напълно разтапяне на шоколада.

Изчаквате да изстине и се сгъсти малко и половината от получения крем намазваме върху първия шоколадов блат, след това поръсваме с 75 г смлени орехи, поставяме втория блат, сиропираме с останалото прясно мляко и намазваме с останалия крем разкошната шоколадова торта.

Поръсваме с орехите и подреждаме шоко бонбоните - да има за всяко парче от моята торта бонбон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: