Месо по японски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Месо по японски1 / 2
02/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Екзотична комбинация от телешко месо, мед и джинджифил!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г или свинско без кости
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки счукан
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • мед - 1 с.л. или 1 - 2 таблетки захарин
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд.

Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час.

Загрейте зехтина в уок или др. тиган и запържете бързо месото на висока температура - трябва да се бърка постоянно, за да не загори и да стане сухо.

Поднесете месото с гарнитура от зелена салата или зеле с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: