Начин на приготвяне
Морковите се измиват много добре и се обелват. Нарязват се на диагонал с дебелина 3 мм.
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се на диагонал с дебелина 5 мм.
Главата броколи се измива и начупва на малки розички.
Жълтъкът се слага в голяма купа. Прибавя се студената газирана вода и се разбърква много добре.
Отгоре се пресява лимецовото брашно и нишестето.
Разбърква с дървена лъжица, като в японската панировка е възприето да има бучици.
Олиото се изсипва в тенджера и се загрява до 190 °C.
Нарязаните зеленчуци се потапят по няколко броя заедно в темпурата, след което се пържат с загрятото олио за 4-5 мин до златисто.
Изваждат се с решетъчна лъжица панираните зеленчуци по японски и мазнината се отцежда върху домакинска хартия.
Коментари