Начин на приготвяне
Нарязваме гъбите, моркова, лука, чушката и месото слагаме ги в разтопеното масло, да се запържат, ако е необходимо, добавяме и олио.
След това нарязваме и киселите краставички и ги добавяме, когато е леко запържено месото, добавяме и ориза.
Според количеството на ориза добавяме вода /на 1 ч.ч. ориз 3 ч.ч. вода/.
Добавяме 1 с.л. оцет, може бял или балсамико, добавяме и подправките.
Оставяме ориза с пиле да се готви на слаб огън, периодично разбъркваме, когато водата изври, опитваме ориза и ако е готов, сваляме ястието от котлона.
Ако готвите ориз с пилешко в електрическа тава, използвайте по силна степен 7-8 за запържване, а после намалете на 2 степен.