Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Кебап с праз и ориз в тава

Кебап с праз и ориз в тава

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кебап с праз и ориз в тава1 / 2
30/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 гр.
  • праз - 500 гр.
  • ориз - 250 гр.
  • мас - 100 гр.
  • чушки - 1 червена
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 глава
  • оцет - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни хапки, слага се в тавичка, в която ще се приготвя ястието, и се запържва в мазнината. Прибавя се ситно нарязаният праз и чушка и също се запържват. След това се слагат червеният пипер и оризът.

Ястието се залива с 4 чаени чаши топла вода, посолява се, разбърква се и се слага във фурната да се пече.

Готовото ястие се полива със счукания чесън и оцета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Емилия
Емилия
Лесно за приготвяне, но много вкусно!:)
20.03.2013 18:20
1
1