Начин на приготвяне
Обелваме дюлите и ябълките и ги нарязваме на парчета. Сипваме ги в тефлонова тавичка и ги покриваме с алуминиево фолио.
Слагаме ги в загрята на 250 градуса фурна и ги задушаваме 15 минути. След това ги изваждаме да се охладят.
Разбиваме мекото масло и захарта за 2-3 минути. Добавяме яйцата, 1 пакетче ванилия, лимоновата кора и бакпулвера. Разбъркваме много хубаво. Сипваме брашното, хомогенизираме и изсипваме в правоъгълна тава покрита с хартия за печене.
Печем 25 минути на 200 градуса.
Оставяме готовия блат да изстине и го нарязваме на квадратни парчета. Върху тях поставяме дебел слой от задушените ябълки и дюли, а също и парченца круша.
Смесваме маскарпонето с пудрата захар, второто пакетче ванилия и цеденото мляко.Разбиваме хубаво на ръка.
Сипваме от този крем щедро количество върху всеки сладкиш. Отгоре поставяме по една боровинка и декорираме плодовия сладкиш с малко топинг.
Нашите вкусни есенни плодови сладкишчета с маскарпоне са готови.