Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат или намачкват на брашно. Маслото се разтапя, прибавя се към тях и сместа се обърква.
В силиконови форми се слага на дъното от сместа. Притиска се с лъжица и се прибират в хладилник.
Шоколадът се разтопява на водна баня. Сметаната се разбива.
Желатинът се накисва във вода, изцежда се и се слага в топло мляко. Бърка се до пълното му разтваряне.
Щом шоколадът се е охладил, се прибавя желатинът и хубаво се разбърква. Постепенно се прибавя битата сметана и се разбърква внимателно с шпатула.
Формичките се изваждат от хладилника и във всяка се сипва от муса, като не се пълнят догоре. Връщат се в хладилника за около два часа. Щом мусът е стегнал, се приготвя глазурата.
Черният шоколад се начупва и с две с.л. прясно мляко се разтваря на водна баня. Прибавя се маслото и се разбърква. Щом маслото се е разтопило, шоколадовите сладкишчета се заливат с глазурата.
Кошничките се съхраняват в хладилник и при сервиране се вадят от формите!
Малки сладкишчета с шоколадов мус са много вкусни.