Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълкова пита с карамелен сос и орехи

Ябълкова пита с карамелен сос и орехи

Ябълкова пита с карамелен сос и орехи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15
"Диетата ще ви разбере, нея ще я почнете след празниците, а днес всички сме на Ябълкова пита с карамелен сос и орехи"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 - 4 бр. средно големи
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кафява захар - 1 к.ч. + за поръсване
  • масло - 170 г.
  • лимонови корички
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1 к.ч.
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • галета - за поръсване
  • бакпулвер - 1 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в дълбока купа, заедно със захарта. Добавете 100 г разтопено масло, киселото мляко и бакпулвера. Разбъркайте и добавете брашното. Обелете и нарежете ябълките на филийки.

Поръсете дъното на кръгла форма с разтопено масло, оваляйте ябълките в галета и ги наредетена дъното на формата. Поръсете с кафява захар.

Изсипете кексовото тесто върху ябълките. Изпечете в загрята фурна на 190 градуса.

Запечете ореховите ядки в сух тиган. Отстранете ги и добавете кафявата захар. След като се разтопи, добавете 50 г масло и разбъркайте.

Налейте сметаната и бъркайте до получаването на гладък сос. Добавете орехите към соса и разбъркайте.

Готовия ябълков сладкиш обърнете с помощта на чиния.

Полейте с карамелената заливка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: