Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в дълбока купа, заедно със захарта. Добавете 100 г разтопено масло, киселото мляко и бакпулвера. Разбъркайте и добавете брашното. Обелете и нарежете ябълките на филийки.
Поръсете дъното на кръгла форма с разтопено масло, оваляйте ябълките в галета и ги наредетена дъното на формата. Поръсете с кафява захар.
Изсипете кексовото тесто върху ябълките. Изпечете в загрята фурна на 190 градуса.
Запечете ореховите ядки в сух тиган. Отстранете ги и добавете кафявата захар. След като се разтопи, добавете 50 г масло и разбъркайте.
Налейте сметаната и бъркайте до получаването на гладък сос. Добавете орехите към соса и разбъркайте.
Готовия ябълков сладкиш обърнете с помощта на чиния.
Полейте с карамелената заливка.