Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Слага се в тенджера. Ползва се долната част на китайското зеле, по-твърдата, за да остане по-рехавата за салата. Нарязва се на ситни лентички. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде.
В тенджерата при лука се сипва олио. Слага се на котлона и се запържва. Добавя се червеният пипер. Разбърква се. Добавя се доматеният сок. Разбърква се. Добавят се китайското зеле и морковите.
Сипва се вода по ваша преценка. Така, че да се готви в тенджерата, а след това и в йенската тенджера и да остане сос. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се и се захлупва с капак, за да се задуши.
Периодично се разбърква.
През това време се почиства скумрията. Изрязва се главата и се отстраняват вътрешностите. Измива се добре. Изрязват се филетата скумрия, като внимателно се отстраняват от скелета на рибата.
Ако са останали костици се отстраняват. Същото се повтаря с 3-те риби. Когато зелето омекне, се отстранява от котлона. Изсипва се в йенска тенджера с капак и се пъха във фурната на 180 градуса. Довършват се рулата от скумрия.
Използва се по-твърд хляб. Нарязва се на парчета. Слагат се в блендера. Чесънът се обелва и се добавя. Добавят се сока от половин лимон, горчицата и сол. Блендира се.
Тази смес се използва за плънка на рибните рула. Взима се от плънката и са разпределя в задната част на едно филе, откъм корема.
Кожата остава от външната страна. Навива се и се фиксира с клечка за зъби. Същото се повтаря с шестте филета. Нареждат се в йенската тенджера, като за всяко от тях се прави малка дупчица. Пече се още 20-25 минути без капак. Рулцата от скумрия с китайско зеле са готови. Имат сосче и с вървят добре с пресен хляб.