Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Паста с крем и чипс от кейл

Паста с крем и чипс от кейл

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Новак
8696
Паста с крем и чипс от кейл
Снимка: Georgi Marinov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Уникална паста, която е изключително полезни и атрактивна на външен вид - Паста с крем и чипс от кейл."

Необходими Продукти

  • кейл - 300 г (1 връзка)
  • паста - 220 г
  • пармезан - 100 г
  • зехтин - 100 мл
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие се приготвя изключително лесно и е супер полезно и вкусно.

Първото нещо, което трябва да направим, е да отделим кейла от сърцевината и да го измием добре. Тоест, ще използваме само меката част на листата.

След като сме свършили това, пълним една тенджера с вода и слагаме 2/3 от кейла, да се свари. Заделяме останалата част за нашия чипс.

Загряваме фурната на 190 °C.

Докато се вари, подготвяме останалата част. Подсушаваме добре кейла, слагаме го в тава, покрита с кухненска хартия, поливаме леко със зехтин всяко листо, добавяме сол, черен и червен пипер на вкус. Оставяме настрана.

След като кейлът е сварен, го прехвърляме в съд за пасиране. НЕ изхвърляме водата, тъй като в нея ще варим пастата. Добавяме при кейла сол, черен, червен пипер, зехтин и малко вода от варенето и пасираме до получаването на крем. Заделяме настрана.

Слагаме пастата във вече врящата, подсолена вода и в същото време слагаме листата, които сме си подготвили за чипс във вече загрятата на 190 °C фурна.

След като пастата е готова (всички казват, че трябва да е ал денте, тъй като ако я преварим, е по-трудна за храносмилане, но всеки според вкуса си), отцеждаме я от водата и добавяме вече готовия ни крем.

Разбъркваме добре, за да поеме хубаво, и изключваме котлона. На ИЗКЛЮЧЕН котлон добавяме и вече настъргания пармезан (или друго сирене по желание).

Вадим чипса от кейл от фурната, не му отнема много време, за да стане готов, натрошаваме на малки парчета и поръсваме с тях нашата паста.

Имайте предвид, че кейлът е изключително полезен, борещ се с карциномите зеленчук.

Добър апетит с паста с крем и чипс от Кейл!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: