Сметанова торта Колибри

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Фантастична торта Колибри, подходяща за всеки специален повод."

Необходими Продукти

  • За блата
  • банани - 2 добре узрели
  • ананас - 120 г от консерва
  • сок от ананас - 50 мо от консервата
  • захар - 160 г
  • сода бикарбонат - 7 г
  • ванилова захар - 30 г
  • канела - 2 г на прах
  • сол - 1 щ.
  • яйца - 4 бр.
  • орехи - 144 г
  • брашно - 380
  • За крема
  • крема сирене - 400 г
  • ванилова захар - 30 г или 100 гр. пудра захар
  • краве масло - 130 г меко
  • сладкарска сметана - 400 мл 30% или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме орехите и ги начукваме. Намачкваме бананите за тортата. Ананаса нарязваме на малки кубчета и заедно със сока, го добавяме към бананите. Прибавяме олиото и пасираме за кратко с пасатора.

Счукваме яйцата и разбъркваме на ръка. Смесваме в отделен съд всички нужни сухи подправки за блата. После изсипваме и плодовата смес. Може да разбъркаме и с миксер.

Полученото тесто изсипваме в ринг с диаметър от 24 см, под който сме приготвили лист хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 40 мин.

След това покриваме с хартия за печене или алуминиево фолио и печем за още 20 минути. След изпичане го премахваме от тавичката и го оставяме да изстине за 20 минути. Разрязваме на три блата.

В дълбок съд разбиваме сметаната на пяна. После смесваме захарта с мекото масло и към него добавяме крема сиренето. На края на няколко етапа добавяме и разбитата сметана.

Щом крема стегне за час или два в хладилника, започваме да го нанасяме върху блатовете. Слагаме между трите блата и на края покриваме цялата торта със сметанов крем.

Оставяме да стегне в хладилника за 6 часа. Украсяваме с печени орехи и плодове готовата торта Колибри и можем да сервираме. Получава се невероятна торта с ананас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: