Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Намаслете 2 кръгли тави с диаметър около 22 сантиметра и ги покрийте с хартия за печене.
В голяма купа смесете сухите съставки - пресятото брашно, захарта, канелата, содата и солта. Отделно разбийте яйцата, маслото, ванилията, намачканите банани и ананаса, като добавите накрая орехите.
Хомогенизирайте сухите и течните съставки и разпределете сместа в двете тави. Изпечете блатовете до суха клечка - за около 30 минути. Изпечените блатове се охлаждат в тавите.
За фростинга разбийте на ниска степен на миксера маслото и крема сиренето, докато сместа стане еднородна. Постепенно добавяйте пудрата захар при непрекъснато разбиване. Ароматизирайте с ванилията.
Слепете блатовете с крема и покрийте цялата торта с крем, като загладите и заравните добре. Украсете тортата Колибри с орехи.