Торта Малаков

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Торта Малаков1 / 2
09/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15 парчета

Необходими Продукти

  • бишкоти - 45 - 50 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • кафе - 200 мл готово
  • коняк - 100 мл
  • за крема
  • масло - 150 мл
  • пудра захар - 200 г
  • бадеми - 150 г счукани или орехи
  • сметана - 200 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • за гарниране
  • сметана - 200 - 250 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • бишкоти
  • шоколад - за разтопяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема разбийте на пяна маслото и постепенно добавете пудрата захар, жълтъците, счуканите бадеми (орехи) и сметаната. Трябва да се получи доста стегнат крем.

Пригответе си тортена форма и покрийте дъното ѝ с бишкоти, като потапяте всяка за кратко в смес от коняк, кафе и мляко. Отгоре залейте с крем - с дебелина около 1 см и отново наредете по същия начин ред бишкоти. Редете, докато продуктите свършат и най-отгоре завършете с бишкоти.

Покрийте тортата с прозрачно фолио и я сложете в хладилник. На следващия ден разбийте сметаната със захар и намажете отгоре тортата, като може да направите леки бразди за украса и да шприцовате розички.

Няколко бишкоти се потапят до половина в разтопен шоколад или кувертюр и след като шоколадът стегне, с тях се доукрасява тортата Малаков.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: