Начин на приготвяне
За крема разбийте на пяна маслото и постепенно добавете пудрата захар, жълтъците, счуканите бадеми (орехи) и сметаната. Трябва да се получи доста стегнат крем.
Пригответе си тортена форма и покрийте дъното ѝ с бишкоти, като потапяте всяка за кратко в смес от коняк, кафе и мляко. Отгоре залейте с крем - с дебелина около 1 см и отново наредете по същия начин ред бишкоти. Редете, докато продуктите свършат и най-отгоре завършете с бишкоти.
Покрийте тортата с прозрачно фолио и я сложете в хладилник. На следващия ден разбийте сметаната със захар и намажете отгоре тортата, като може да направите леки бразди за украса и да шприцовате розички.
Няколко бишкоти се потапят до половина в разтопен шоколад или кувертюр и след като шоколадът стегне, с тях се доукрасява тортата Малаков.