Риба тон в тесто

13/09/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо939
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба тон - 200 г (от консерва)
  • олио - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - 2 щипки
  • за тестото
  • брашно - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. (топла)
  • яйца - 1 бр. (белтък)
  • сол - 1 щипка
  • за пържене
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Рибата се вади от консервата и се отцежда. Нарязва се на парчета и се слага в смес от олиото, солта, лимоновия сок и нарязания на ситно магданоз.

В това време се приготвя тесто, като се смесват брашното, водата и олиото. Добавя се сол, всичко се разбърква и в последния момент се добавя разбитият на сняг белтък.

Парчетата риба се отцеждат от маринатата. Пускат се в тестото и се запържват в сгорещено олио до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар