Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ароматен хляб със сирене и подправки

Ароматен хляб със сирене и подправки

Ароматен хляб със сирене и подправки
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Страхотно предложение за семпъл, но много вкусен обяд, което непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г
  • чубрица
  • босилек
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята, захарта и 1 с.л. от брашното в купичка, залейте ги с топлото мляко, и оставете да шупне. Пресейте брашното в подходяща купа, смесете го със солта, направете кладенче в средата и добавете шупналата мая, белтъка, разбит с оцета и олиото. Омесете меко тесто, намажете го с олио и оставете да втаса за 40 мин. на топло.

Втасалото тесто разделете на 3 части, вземете едната и я разточете на не много тънка кора с формата на правоъгълник (кората трябва да е дълга около 20 см и широка 7-8 см), намажете с разтопено масло, поръсете с натрошено сирене и подправки, отгоре сложете другата кора, пак намажете с масло и поръсете със сирене, след това сложете последната кора, нарежете на еднакви парчета.

Вземете продълговата форма с високи стени, сложете хартия за печене, вземете едно парче от хлебчето и го сложете във формата, като го изправите с разреза нагоре, подредете и останалите парчета, намажете с разбития с малко прясно мляко жълтък, печете за 35 мин на 200 градуса или до готовност.

Готовото хлебче намажете с малко вода, и завийте с чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: