Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Царевичен хляб със сирене и мащерка

Царевичен хляб със сирене и мащерка

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Царевичен хляб със сирене и мащерка1 / 2
26/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. пшенично
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л. може и мед
  • бакпулвер - 2 пакета
  • сирене - 1 и 1/2 ч.ч. натрошено
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 и 1/2 кофички
  • масло - 75 г охладено
  • ленено семе - 2 с.л. ленено семе
  • мащерка - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете всички сухи съставки - двата вида брашно, бакпулвера, мащерката, лененото семе, солта и захарта и объркайте добре. Добавете към тях и натрошеното сирене и разбъркайте.

В отделен съд разбийте яйцата, киселото мляко и маслото до получаването на еднородна маса, след което изсипете сместа при брашната. Объркайте с дървена лъжица до получаването на лепкаво тесто с консистенцията на каша.

Тестото се изсипва в тава, предварителна застлана с хартия за печене. Царевичната питка се пече около 35 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Покрива се с кърпа и се оставя да се охлади. Изключително подходяща е за Сирни Заговезни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: