Начин на приготвяне
Първо се приготвя сос Бешамел, като в касерола се разтопява маслото, заедно с 1 с.л. олио. Запържва се брашното и се разрежда с прясното мляко при непрекъснато разбъркване, до сгъстяване. Малко преди свалянето от котлона, се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
След като е готов първият сос, се преминава към втория.
В дълбок тиган или касерола, с 1 с.л. олио се запържва каймата. Добавя се доматения сос, бърка се до сгъстяване. Преди свалянето от котлона се овкусява с подправките.
В правоъгълна тава се нарежда лазанята. Първо се слага от Бешамела и се редуват - кори, сос с кайма, настъргана моцарела, кори, Бешамел, кори, сос с кайма, настъргана моцарела ... завършва се с Бешамел, който се поръсва с моцарела.
Пече се за 30 мин в загрята на 200 градуса фурна.
Получава се фантастична лазаня с телешка кайма и Бешамел. Перфектното предложение за вашата семейна вечеря.