Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с телешка кайма и Бешамел

Лазаня с телешка кайма и Бешамел

Лазаня с телешка кайма и Бешамел
Снимка: Милка Шишкова
1 / 2
06/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Получава се фантастична лазаня с телешка кайма и Бешамел. Перфектното предложение за вашата семейна вечеря."

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 16 броя
  • телешка кайма - 600 г
  • доматен сос - 350 мл с босилек
  • моцарела - 200 г настъргана
  • олио - 1 с.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кориандър - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За сос Бешемел
  • брашно - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1300 мл
  • масло - 60 г
  • олио - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сос Бешамел, като в касерола се разтопява маслото, заедно с 1 с.л. олио. Запържва се брашното и се разрежда с прясното мляко при непрекъснато разбъркване, до сгъстяване. Малко преди свалянето от котлона, се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.

След като е готов първият сос, се преминава към втория.

В дълбок тиган или касерола, с 1 с.л. олио се запържва каймата. Добавя се доматения сос, бърка се до сгъстяване. Преди свалянето от котлона се овкусява с подправките.

В правоъгълна тава се нарежда лазанята. Първо се слага от Бешамела и се редуват - кори, сос с кайма, настъргана моцарела, кори, Бешамел, кори, сос с кайма, настъргана моцарела ... завършва се с Бешамел, който се поръсва с моцарела.

Пече се за 30 мин в загрята на 200 градуса фурна.

Получава се фантастична лазаня с телешка кайма и Бешамел. Перфектното предложение за вашата семейна вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: