Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с телешка кайма и сос Бешамел

Канелони с телешка кайма и сос Бешамел

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Канелони с телешка кайма и сос Бешамел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Където ухае на канелони с телешка кайма и сос Бешамел, ухае на щастие"

Необходими Продукти

  • канелони - 1 опаковка
  • кайма - 500 г, телешка
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 4 бр., пресни
  • чушки - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • масло - 30 г, краве
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л., бяло
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • пармезан - 120 г, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържват до златисто. Прибавят се нарязаните на кубчета моркови, каймата, гъбите и чушките.

Долива се малко вода, овкусява се със сол и се поръсва с черен пипер. Пастата се вари според указанията на опаковката, изцежда се и се оставя да се охлади. След като и сосът се охлади маникотите се пълнят със соса.

За соса Бешамел: Брашното се запържва в маслото, на тънка струя се долива млякото, като се разбърква непрекъснато. Поръсва се с индийското орехче и се овкусява със солта. Трябва да се получи гъст сос.

В тавичката се сипват 2/3 от соса, където се реди пастата и се долива с останалия сос. Поръсва се с пармезана и се покрива с фолио. Пече се около 30 мин. В последните 5 мин. от печенето се маха фолиото и се пече още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: